Kapsulový šatník

Kapsulový šatník

Chceš si vylepšit svůj šatník? Zapamatuj si pět základních věcí, které jsou pro tebe důležité.

1) Vytvoř si kapsulový šatník
2) Nakupuj méně a promyšleně
3) Základní kousky jsou 80% tvého šatníku
4) Urči si svojí základní barevnou paletu
5) Upřednostni kvalitu nad kvantitou

Kapsulový šatník

Je založen na minimalistickém přístupu k oblečení, kdy máš omezený počet kousků , které můžeš vzájemně kombinovat. Kapsulový šatník, by měl být základem každého šatníku. Do něj pak můžeš přidávat kousky, které definují tvůj styl.

Pojem kapsulový šatník zavedla Sussie Faux, majitelka londýnského butiku Waredrobe, a to už koncem 70. let 20. století. Podle ní ženy potřebují jen dva páry kalhot, šaty nebo sukni, bundu, kabát, svetr, dva páry bot a dvě kabelky. Tyto kousky by se měly dát skvěle kombinovat a měly by být tak kvalitní, aby vydržely roky. 

  • Jaké jsou výhody kapsulového šatníku?
  • ušetříš peníze na oblečení
  • budeš vždy vypadat elegantně
  • ve skříni bude méně nepořádku a více místa
  • je ekologičtější
  • stylovější
  • je jednoduchý a šetří čas
  • snadno se udržuje
  • budeš mít více sebevědomí

Tvůj šatník bude udržitelnější

Kapsulový šatník je udržitelný způsob, jak přistupovat k módě, protože vlastníš jen takové kousky, které budeš nosit roky a nevyjdou rychle z trendu.  Budeš investovat pouze do kvalitního oblečení a přestaneš podporovat rychlou módu, která drancuje přírodu a ničí lidské životy.

Nakupuj méně a promyšleně Tvoje nákupy oblečení by měly být:

  • pomalé (uvážené a promyšlené) – tzn. nikdy nejsou impulzivní!
  • vědomé – přesně vím, co a proč si jdu koupit
  • informované – ať už se jedná o znalost materiálu nebo módní značky a jejich praktik
  • méně časté
  • vykonávány na základě naší potřeby, ne slevové akce

Při nákupech do kapsulového – minimalistického šatníku nám jde o to, aby nám daný kousek sloužil co nejvíce a nejdéle, což znamená, že se díváme na jeho:

  • kvalitu
  • nadčasovost
  • kombinovatelnost

Urči svojí základní paletu barev

Určení barevného typu

Určení barevného typu je obvykle prvním krokem k tvojí proměně. Není vůbec důležité vědět, jak se tvůj barevný typ nazývá, ale to, které barvy ti opravdu sluší, a ve kterých se cítíš dobře.

Barevný typ se testuje na základě barvy tvých očí, barvy vlasů a pleti. Jde o nalezení harmonie mezi tvojí vrozenou barevností a následně používanými barvami oblečení a doplňků.

Podle filozofie barevné typologie se barvy dělí na teplé a studené podílem žluté nebo modré složky.  Barvy se žlutým podtónem se nazývají teplé, s modrým studené. To znamená, že všechny základní barvy – žlutá, červená, modrá, zelená – mohou být teplé nebo studené právě díky poměru jednotlivých barevných složek.

Jako malé děti si většinou intuitivně vybíráme správné barvy, ale tím, jak se nám líbí ostatní barvy na druhých lidech, nebo vlivem módních trendů a reklamy, ztrácíme schopnost výběru těch správných barev.

Kvalita nad kvantitou

Žijeme ve světě, kde se rychlost stala klíčovým prvkem našeho každodenního života. Rychle se měnící trendy v oděvním průmyslu vytvářejí tlak na nás, abychom nakupovali více a častěji. V tomto závratném tempu zapomínáme na důležitou věc a tou je udržitelnost. Udržitelná móda by měla být neodmyslitelnou součástí našeho života.

Udržitelná móda nám připomíná, že kvalita má svou cenu a je lepší mít několik kvalitních kousků, které nám poslouží dlouho, než šatník plný dočasných trendů. Kvalitní oblečení představuje investici do budoucnosti – naší, ale i planety, na které žijeme. Měj tedy na paměti, že tvoje rozhodnutí jako spotřebitelé mohou formovat budoucnost módního průmyslu a tvoje role spočívá v podpoře udržitelného přístupu s důrazem na kvalitu před kvantitou.

Adelaube a kapsulový šatník

U značky adelaube najdeš základní kousky pro tvůj šatník, které nejenže poslouží jako skvělá základna, ale také ti umožní kreativně kombinovat s ostatními kousky oblečení. S námi si můžeš vytvořit svůj vlastní kapsulový šatník, který bude reflektovat tvůj osobní styl a zároveň bude praktický a snadno kombinovatelný.

Naše móda spojuje eleganci, udržitelnost a nadčasovost. Zaměřujeme se na pohodlné jednobarevné kousky v minimalistickém stylu, které jsou vhodné pro každou příležitost. Věřím, že kvalitní a dobře padnoucí oblečení by mělo být základem každého šatníku, a proto kladu důraz na precizní zpracování a kvalitní materiály.

Jsem hrdá, že všechny naše výrobky vznikají v dílně přímo v České republice. Tímto nejen podporujeme místní řemeslníky, ale také zajišťujeme, že každý kousek je vytvořen s láskou a péčí. Odmítáme masovou výrobu a sázíme na individuální přístup, který nám umožňuje udržet vysokou úroveň kvality a estetiky.

Připojte se k nám na cestě k udržitelnému a vkusnému šatníku. Adelaube – kde se setkává jednoduchost s elegancí.

 

*Dobře se oblékej a ostatní se budou snažit být jako ty.*